Csajok és pornó

Egy barátnőm „Nők és pornó” témában írja a szakdolgozatát. Egy férfi szájából elhangzott mondat motiválja, miszerint a nők nem néznek és nem is nézhetnek pornót, egyszerűen azért, mert az agyuk máshogy van drótozva: explicit vizuális ingerek nem ébresztenek bennük szexuális vágyat. Ennek kapcsán egy szűkebb közegben azóta is erről folyik a beszélgetés és itt az derült ki, hogy a csajok is éppúgy néznek pornót, csak kevésbé beszélnek róla, mint a fiúk. Én is nézek az interneten pornót, de ha erről megkérdeznek, valahogy furcsán érzem magam. Mintha még mindig nem „illene” egy csajnak ez a műfaj. Most akkor ciki egy nőnek pornót nézni vagy nem? Nelli

forrás: http://www.dirtydiaries.se/

Kedves Nelli! Csak annyira ciki, mint egy pasinak főzni egy isteni töltött káposztát. Amikor ebben a kérdésben nagy igazságokat próbálunk megfogalmazni, akkor inkább azzal van a baj, hogy valójában senki sem tudja, hogy mit csinál a másik a négy fal között. Részben ez az oka, hogy a tudományos felmérések és kutatások sem adhatnak megbízható választ, viszont azt sejtetik, hogy a nők szexualitása éppolyan változatos, mint a férfiaké. Szerintem az a trükkösebb kérdés, hogy miről merünk beszélni, ki előtt és hogyan. Lehet, hogy azért nem beszélünk róla, mert azt feltételezzük, hogy ez a másiknak ciki? Ez könnyen válik egy spekuláción alapuló ördögi körré: én csinálom, de nem beszélek róla, mert az gondolom, hogy a másik majd mit gondol rólam és így tovább. Az igazi kérdés, hogy ennek az általános hallgatásnak milyen hozadékai vannak az intim szféránkban. Eredményez-e ez bűntudatot akkor, amikor egyedül vagyunk kedvenc pornófilmünkkel? Amiről úgy érezzük, hogy nem illik beszélni róla, arról gondolhatjuk, hogy csinálni sem illik. A szakdolgozat kapcsán megindult beszélgetés jó példa arra hogy a lányok is mernek és akarnak is beszélni a szexualitásukról, sokszor elég hozzá annyi, hogy valaki megtegye az első lépést. Én a munkám során azt tapasztalom, hogy felszabadító a szexről beszélni, és hallani mások véleményét. Az a sztereotípia, miszerint a nők nem néznek pornót, valószínűleg oda vezethető vissza, hogy sok nő nem szereti a férfi célcsoportoknak gyártott, közhelyes, sok nő valós szexualitásától idegen mainstream pornót. Sokan tehát nem pornót, direkt szexualitást megjelenítő képeket, filmeket nem szeretnek nézni, hanem bizonyos pornót nem. Minthogy az interneten azonban ma már mindenféle pornó hozzáférhető, innentől szerintem nők esetében is csupán pornófogyasztási preferenciákról és ízlésbeli különbségekről érdemes beszélni.

Hogy nők és férfiak miért idegenkedhetnek a klasszikus pornó világától, ajánlom a makelovenotporn.com weboldalt.

4 thoughts on “Csajok és pornó”

  1. Feleségemmel beszéltem erről a témáról, és Ő azt mondta, hogy persze, hogy izgató, de csak az alsó csakráit mozgatja meg. Csak a nemi szerv bizsereg ilyenkor és csak addig, amíg a látvány tart. AZt mondta igenis izgató egy merev férfi nemi szerv és akkor ha ebbből szex lesz, az max.15 perces,és a testi kielégülés végeztéig tart.

    A tapasztalatom azt mutatja, hogy nem elégszik meg egy nő a csak testi vágyainak megélésével, mert akkor ott marad egy olyan űr, amivel nem tud mit kezdeni Önmaga. Páromra max. negyedévente jn rá, hogy csak szex legyen és semmi tőbb. Ha már egyszer valaki megérezte a különbséget, akkor nem igazán szeretne lemondani a jóról!

    U.I.: A wordpressben, a linkeléskor, ha külső oldalra hivatkozol, akkor elé kell írni a http:// részt különben belső hivatkozásnak veszi, és akkor az van, ami most a makelovenotporno.com linknél. Nem elég a www. kell a http:// is, és érdemes a targetet érdemes _blank -re állítani, hogy új oldalban nyíljon meg.

  2. Ez szerintem egy baromi izgalmas kérdés. Nőként és nőkkel sokat beszélgetve én lehet, hogy még több szintet különböztetnék meg.Nem is csak annyit, hogy érzelemmel telített szex és “csak” testi szex. Az egy dolog, hogy konkrétan beindul a bizsergés az ember puncijában – mert ez a legtöbb esetben automatikusan megtörténik. Az már izgalmasabb, hogy egy film, vagy élmény mennyire ébreszti fel a fejünkben a vágyat és az erotikus fantáziálást. Egyébként sokszor elég nehéz különbséget tenni szeretkezés és szexelés között. Főleg, ha az illető egyszerre a partnered, szerelmed is. De lehet, hogy nem is kell. Van olyan, hogy egy kedd déli quicky látszólag csak egy jó dugás, mert a bébi éppen akkor alszik egy órát, de valójában az éppúgy töltődés a szerelmi, érzelmi energiaközpontunknak is.

  3. Én eddig mindig meg tudtam különböztetni, hogy szex vagy szeretkezés. Azért az arány 30/1 a szeretkezés javára 🙂 Minek adjuk lejjebb? 🙂 Tetszik ez a szó, hogy quickly. Habár kinek mi a quick. Ismerek egy párt, aki a film közötti reklámszünetben egy menetet lezavarnak. Én ezt nem tudnám csinálni! Még! Most így gondolom.

Leave a Reply