Miért vesznek a férfiak szexet?

Nemzetközi felmérések szerint főként férfiak fizetnek szexuális szolgáltatásokért, ők viszont társadalmi osztály és korcsoport szerint rendkívül sokfélék, nem különböznek más, ezzel nem élő társaiktól.

forrás:http://fluffyropes.tumblr.com/

Pénzért boldogságot

Több interjúsorozat is arra az eredményre jutott, hogy sokan az életükből hiányzó intimitást, boldogságot keresik. Arra a kérdésre, hogy ezt miért pénzért teszik, több válasz is adódik. Ezek a kapcsolatok egyszerűek, átláthatók, kisebb pszichés kockázattal lehet valakihez érzelmileg is közel kerülni következmények, elköteleződés nélkül. Sok férfi belső bizonytalanságaira feltételek nélkül kaphat megértést, elfogadást, érzelmi biztonságot. Míg egy feleség, vagy barátnő hamarabb mond nemet, tesz fel kérdéseket, fogalmaz meg saját igényeket vagy van éppen másra hangolódva, addig itt az intimitás mindig egyértelmű, nincsenek félreértések.

Pénzért hatalmat

Más kutatók azokra a férfiakra hívják fel a figyelmet, akik ezeket a helyzetek használják ki arra, hogy felelősség nélkül tudják kiélni a kontroll, a kiszolgáltatottak fölötti hatalmi vágyukat. Ennek is többféle pszichés oka lehet: önbecsülés, önbizalom hiánya, múltbeli trauma, párkapcsolati sérelmek. Sokan puszta fogyasztásként tekintenek a vásárolt szexre, mintha nem is társas viszonyról beszélnének. Eszerint ezek a férfiak pszichésen zavartak és mindenképpen kezelésre szorulnának.

forrás:http://fluffyropes.tumblr.com/

Pénzért szexet

A társadalom által egyedül támogatott monogám párkapcsolat és az elfojtáson alapuló szexuális kultúra is könnyen sodor sok férfit prostituáltakhoz. Sokak számára itt lehet titokban felszabadulni, mintegy „intézményesen” lázadni a hagyományos,normák által határolt kapcsolatok ellen. A párkapcsolati kultúra, miszerint a monogámia kötelező, de ez nem jár a felek közötti feltétlen bizalommal, nyíltsággal és szexuális értelemben is vett szabadsággal, könnyen vezet oda, hogy a kapcsolatok ellaposodnak, a nők boldogtalanná válnak a férfiak pedig máshol keresnek vágyuknak kielégülést.

Férfinak lenni

Számtalan regényben olvasni arról, hogy fiatal fiúkat hivatásos prostituált vezet be a szexualitásba. Ebben a kultúrában a férfivá válás mítosza mindig is tartalmazta ezt a momentumot. Nem véletlen hogy még manapság is szinte állandó eleme egy legénybúcsúnak, hogy prostituálttal örvendeztetik meg a vőlegényt. Ezek, a férfiasságról kialakult képzetek eredményezik, hogy sok helyen például erotikus masszázsra járni a férfiak közötti macsó versengés része.

És mert bár férfiak számtalan okból fordulnak fizetett szexuális szolgáltatásokhoz a kép teljességéhez az is hozzátartozik, hogy a prostituáltak túlnyomó többsége kiszolgáltatott társadalmi vagy gazdasági helyzete miatt kényszerül ebbe a szerepbe és válik pszichés vagy fizikai erőszak áldozatává. Sok szakértő vélekedik úgy, hogy a prostitúciót nem a prostituáltak tartják életben, hanem azoknak a férfiaknak a sokasága, akiknek problémái vannak a nőkkel való társas kapcsolataikban.

Leave a Reply