Felhívás interjúkra – készülő könyvemhez

“Volt egyszer egy Mari nevű szekrény. És ebben a szekrényben egy szép Hercegnő nevelkedett. A hajában selyemszalag, a nyakában csillogó gyöngy, a ruhája bársony, csupa csipke, finom kis kezében két szál tulipán.

forrás: http://lychees.tumblr.com

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, állj egyenesen.

– Ülj egyenesen – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne bandzsíts.

– Ne kacsínts – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik -, ne izegj.

– Ne mozogj – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne piszkáld a füled.

– Az orrod – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne szürcsölj.

– Ne hörpölj – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne köpködj.

– Ne kapkodj – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne ugrálj.

– Ne bugrálj – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne locsogj.

– Ne fecsegj – suttogott a másik.

– Szép Hercegnő – suttogott az egyik tulipán -, ne nevess.

– Bableves – mondta a szép Hercegnő, és azon nyomban beleszeretett egy szegény kocsislegénybe, aki éppen arra járt, és azon nyomban férjhez is ment hozzá.”

Mosonyi Aliz: Szekrénymesék

Szex és anyaság címmel készülő könyvemhez készítek interjút nőkkel, anyákkal és apákkal. Nőkkel, akik akarnak gyereket, de még előtte állnak a családalapításnak. Kismamákkal, akik már elindultak az anyaság felé vezető úton. Fiatal szülőkkel, akik még a szülővé válás első kihívásaival küzdenek. És sokat tapasztalt fiatalabb és idősebb anyukákkal, apukákkal, aki tudnak mesélni már arról is, hogy milyen azt megtapasztalni, hogy gyermekeink is szexualizált lények.

forrás: http://lychees.tumblr.com

A könyvemben szó lesz arról, hogy mit jelent nőnek, anyának lenni. Hogy hogyan válunk kislányból szexuálisan érett felnőtt nőkké, és ez hogyan, milyen irányba kanyarodik azzal, hogy anyák leszünk. Mi történik a gyermekvállalás során a testünkkel, a lelkünkkel, a párkapcsolatunkkal, női identitásunkkal. Testről, szexualitásról éppúgy lesz szó, mint szerelemről és a háztartás körüli munkamegosztásról. Személyes és őszinte történeteket keresek. A történeteket név nélkül, az interjúalanyok hozzájárulásával szeretném felhasználni.

Nem közhelyek, nem általános nagy igazságok érdekelnek, hanem a valóság szubjektív, semmihez sem hasonlítható személyes metszetei. Élmények, érzések, hangulatok. Azt gondolom, hogy ezen keresztül tudok egyedül hitelesen bepillantás engedni egy ellentmondásokkal terhes, ámde rettentő gazdag és nehezen hozzáférhető világba. A női tapasztalás, az anyasággal átszínezett női szexualitás labirintusaiba.

És mert éppúgy hiszek a nemek közötti átjárás fontosságában, mint ahogy tapasztalom a férfi és női lét különbözőségeit, ezért örülnék nem csak nők, de férfiak történeteinek, párokénak, és leszbikus nők, anyák történeteinek is.

Azok, akik szívesen beszélgetnének velem erről, kérem, hogy küldjenek egy e-mailt a doradjamila(kukac)gmail(pont)com címre, hogy tudjunk időpontot egyeztetni.

2 thoughts on “Felhívás interjúkra – készülő könyvemhez”

  1. Pingback: Születés Hete
  2. ja, hat ilyen ez, mint egy eröter. kiben erösebben, kiben tompitottabban szolnak ezek a dolgok, mely reszben farkallasra sarkall, masfelöl önmagunk klonozasat irja elö. es van aki alig fogja a jelet, recssegösen jön be, es van aki radion nezi a tevet, es van aki a nemnelküli letezeset sikeresen elfogadtatta ausztraliaban. es vannak kemeny body modification-ban utazo militans homok, akik nemcsak a farkukat hasitjak kette vagy le, hanem meg a mellbimboikat is leoperaljak.
    no es vannak akik csak siman oligofrenek, es a ha fiuk, hat akkor csak leszopatjak öket, alanyok csaknem detto.
    hat szep szine s a kep. hat ember legyen, aki ezekben rendet vag! maga Cseh tamnas is igy vall ezekröl.” Látjátok micsoda kacskaringók
    jellemzik szívünk útjait?”

Leave a Reply