Számít-e a méret?

37 éves elvált anyuka vagyok. Van egy szintén elvált párom, akivel 5 gyerkőcöt nevelünk együtt. Sajnos kapcsolatunkból hiányzik az élet sója, a szex. Eleinte még működött de párom férfiassága cserbenhagyott minket. Hiába kértem, hogy vizsgáltassa ki magát, ő inkább tablettákkal próbálkozott, amik semmi eredményt nem hoztak. Szeretjük egymást, de három éve nem élünk nemi életet, ebbe bele lehet őrülni. Két gyereket szültem hagyományos úton, már nem olyan szűk a hüvelyem, mint régen. Másokkal ez nem jelentett gondot, most sajnos igen. Párom pénisze merev állapotban is csupán 6-7 cm, ami nekem egy kicsit kevés. Ő mindig úgy fogalmaz, hogy „harangozik” bennem, ami egy kicsit bántó, hiszen nem tehetek róla – ahogyan ő sem arról, hogy milyen adottságokkal áldotta meg a természet. Párom tudja, hogy írok Neked, bár már nem mer reménykedni abban, hogy helyzetünk megoldódik. Én még bizakodom. Anikó

Kedves Anikó! Az „egyszerű” szakértői válasz az lenne, hogy a méret nem szabad, hogy számítson; ha szeretitek egymást, akkor meg kell találnotok az erotika más útjait és nem a behatolástól kell várnotok minden gyönyört. Valójában nyilván sokkal trükkösebb és komplikáltabb ez a kérdés. Leveledből azt érzem, hogy a „harangozás” nem egy humoros leírása a helyzeteteknek, ami aztán akár segíthetne is átlendülnötök ezen a kérdésen. A férfiasság nem hagy „csak úgy” cserben egy szexuálisan is jól működő kapcsolatot. Ha párod azt éli meg, hogy kevés, az kelthet benne olyan szorongást, ami ehhez az állapothoz vezet.

forrás:http://fluffylychees.tumblr.com/

Mindenek előtt ebből az ördögi körből kell kikeverednetek! Ha továbbra is megmarad a jelenlegi kölcsönös csalódottság, a szorongás, és az, hogy az egészet orvosokkal és gyógyszerekkel megoldandó egészségügyi problémaként kezelitek, az csak fokozza mindkettőtök frusztrációját. Én hiszek abban, hogy illeszkedési eltéréssel is lehet jó a szexuális élet. Erre sokféle ötlet létezik, ehhez azonban tiszta lapot kell nyitnotok és humorral, könnyedséggel kell hozzáállnotok a szexhez. Az első lépés ebben a folyamatban a szexuális bizalom és vágy újraépítése, hogy lekerüljön mindkettőtökről a megfelelés irányába ható nyomás. És itt egy hosszú pillanatra el kell felejtenetek a behatolást. Nemi életet e nélkül is lehet élni, a vágyat számtalan módon fel lehet ébreszteni. Kezdjetek újra udvarolni egymásnak, amennyire lehetséges szakadjatok el minden bevált rutintól. Találjatok a gyerekektől független időket egymásra, új helyen, szokatlan időpontokban, mintha csak most találkoznátok először. A szex pedig az „elején” szóljon minden másról, mint a behatolásra törekvésről. A száj, a kéz, és akár szexjátékok bevonása izgató, ugyanúgy megadja az orgazmust, az erotikus intimitást, de leveszi a teljesítés terhét a párodról. Ha sikerül helyreállítani a kölcsönös bizalmat, elfogadást és elengedést, akkor térjetek csak vissza a behatolás kérdésére. Ekkor viszont legyetek bátrak, nyitottak arra, hogy a „kitöltés” érzését hogyan tudjátok elérni. Vannak, akik ilyen helyzetben az anális közösülést választják, mert az ánusz férfiaknál is nőknél is erogén zóna. Vannak, akik bevonnak egy harmadik partnert vagy szexjátékot használnak erre a célra. Nyissatok! Egymás felé és a megoldások felé. És aktívan tegyetek érte. Megéri.

Leave a Reply