Szexbeszélgetések a Nyitott Műhelyben

Az érdeklődésre tekintettel a 2010 decemberben újra indított csoport-beszélgetéseket idén januártól folyamatosan tartom Budapesten a Nyitott Műhelyben. A témák részben nyitottak, a csoportok igényétől függően bármilyen irányba elmehetünk. Van azonban néhány kérdés-problémakör, amivel sokan megkeresnek mostanában, gondoltam, hogy azokat mindenképpen meghirdetem, és ezeket lehet majd igény szerint bővíteni. A beszélgetések általában havonta egy alkalommal vannak a Műhelyben, de február-márciusban felkérésre más helyszíneken és más témákban is tartok csoportbeszélgetéseket, figyeljétek a programhirdetéseteket!

Most ezek az aktuális témák:

Szex és anyaság. Az anyainterjúk és nemrégiben tartott csoportok, egyéni kérdések kapcsán ezt a témát több irányba is lehet bővíteni:

  • Szex a családban: minden, amit otthonról hozunk a párkapcsolatba, tanult és ellesett minták, hogy hogyan kommunikálunk érzelmeket, hogyan kezeljük a meztelenséget vagy hogy hogyan beszélünk egymással,  gyerekünkkel a szexről.
  • Hogyan változik a szexuális életünk a gyerekvállalással: szex terhesség, gyermekágy, több gyerek idején.
  • Szexuális nevelés: sokan kérdezik, hogy mikorra időzítsék és egyáltalán hogyan kezeljék gyerekük szexuális felvilágosítását. Kényes kérdések, gyakorlati javaslatok.


Szexjátékok. Egy olyan beszélgetést ajánlok, ahol igény szerint egy csomó vibrátort, és más kütyüt is meg lehet ismerni, lehet kapcsolgatni, fogdosni, bármiről kérdezni. Szándéka szerint egy igazi „szextechnikai” beszélgetés lesz, ahol szó esik az orális szextől kezdve bármilyen szeretkezési formáról. Részletekről feszengés, tabuk nélkül. Ajánlok könyveket és hozok játékokat.

forrás: http://fluffylychees.tumblr.com.

Több szexet akarok! Vedd már észre! Sok párnál merül fel az a helyzet, hogy eltérő a szexuális étvágyuk, mások az igényeik. Ez rövid távon még menedzselhető, de sok tartós párkapcsolatnak jelent ez komoly kihívást. Azt veszem észre, hogy ez nemtől független, van, hogy a férfi, de van, hogy éppen a nő oldalán jelenik meg problémaként. Ezekről a kérdésekről, a konfliktusok lehetséges feloldásairól beszélgetünk.

Férfiak és nők. Ellenkező vagy szomszédos nem? Örökzöld téma. Számolatlanul jelennek meg könyvek, előadások a témában. Máshogy működik az agyunk, vagy egyszerűen csak ennyire más a neveltetésünk? Olyan beszélgetést szeretnék, ahol végre kilépünk a klisékből, túllépünk a sztereotípiákon és konkrét helyzeteket beszélünk meg. Hiszem azt, hogy ez az egyedüli üdvös módja annak, hogy megtaláljuk a kódokat a párunkhoz és egy harmonikus párkapcsolathoz.

A csoportok akkor indulnak, hogyha van minimum 6 jelentkező. Ha 12 főnél többen jelentkeznek egy témára, akkor az adott témában több csoportot indítok. Jelentkezni lehet a csakatestemenat.hu-n a programok menüpont alatt vagy emailben a doradjamila(kukac)gmail(pont)com emailcímen.

Ár: Előzetes jelentkezésnél 3.000 Ft, ha előzetes jelentkezés nélkül jössz, akkor 3.500 Ft. Pároknak kedvezményesen 5.000 Ft.

Egy előadás/beszélgetés időtartama a csoport igényeitől függően általában 2-2,5 óra.

Helyszín: Nyitott Műhely, Kisterem (1123 Budapest XII. kerület Ráth György utca 4.)

Leave a Reply