Mit tettél álmomban?

forrás:http://fluffyfollies.tumblr.com

32 éves elvált nő vagyok, egy viszonylag friss kapcsolatban, amit inkább csak viszonynak neveznék. Furcsa érzéseim vannak a partneremmel kapcsolatban. Néhány hete van szexuális kapcsolatunk, de két alkalommal is megtörtént az, hogy szeretkezés után, késő éjjel legmélyebb álmomból arra ébredtem, hogy megint javában szexelünk. Őszintén megvallva, ezt én nem élveztem annyira, sőt, úgy éreztem, mintha megloptak, vagy akár megerőszakoltak volna. Tudom, hogy szexuális kapcsolatban vagyunk, és, hogy mindkét alkalommal előzőleg is szexeltünk, de mégis ellentmondásos nekem az egész. Ő nem lát ebben semmi különöset, én viszont azóta nem tudok nyitni, mintha megdermedtem volna. Ágota

Kedves Ágota! Ha ilyen erősek az érzelmi reakciói, akkor annak biztosan olyan oka van, amire oda kell figyelnie. Ez igen kényes terület, nemhogy külső szemlélőként, de még a résztvevők részéről sem mindig egyértelmű, hogy mikor hol van a kölcsönös beleegyezés határa. Csak mert este nyolckor igent mondott, az nem jelenti azt, hogy hajnal négykor is az igent jelent. Mindenekelőtt saját magával próbálja meg rendezni ezt a dolgot! Mi lehet ennek az érzésnek az eredője? Lehet, hogy fenntartásai vannak a kapcsolatot, vagy partnere érzéseit illetően? Úgy érzi, hogy ha álmában magáévá teszi a testét, akkor ezzel mintegy visszaél az érzéseivel? Önben van valami belső gát, amiért nem akarja, vagy nem tudja magát átadni teljes mértékben, ezért érezi „lopásnak” az álomban ért testi élményeket? Lehet, hogy pusztán abban van valami zavaró, hogy ez mégsem egy kölcsönös beleegyezésen alapuló szexuális aktus? Én például automatikusan irritált leszek, ha mély álomból így ébresztenek, és ezt el is szoktam mondani a partnereimnek. Hogy ők is tudják, hogy az elutasítás mögött nem mélyebb érzelmi ügyek húzódnak. Egy biztos, érdemes ezt tisztázni. Próbáljanak meg beszélni erről! Derüljön ki, hogy tudnak-e ébrenléti állapotban találni valami megértést, kompromisszumot a kérdésben. Ha az álombéli aktusok nem is, de egy ennek apropóján megindult beszélgetés közelebb viheti Önöket egymáshoz.

One thought on “Mit tettél álmomban?”

  1. Mindenképpen nagyon fontos a kommunikáció az említett esetben. A válaszban foglaltakon kívül még azért is fontos, mert elő szokott fordulni olyan, hogy egy pár arra ébred, hogy szeretkeznek, de egyikük sem emlékszik arra, hogy ő kezdeményezett volna.
    Azt gondolom, hogy alvás közben, pillanatokra megébredve egy-egy érintés, ölelés, mozdulat kiváltja a másikban a reakciót, amely szintén félálomban történik és amelyet a másik biztatásnak vagy akár kezdeményezésnek vehet, és így nagyon finoman, lassan elkezdődhet egy szeretkezés félálomban. Aztán visszagondolva már nem egyértelmű, hogy hogyan is indult.
    Sok esetben ez valóban közösen indul, vagy valamelyikük kezdeményez, de a másik pozitívan reagál erre.

    Érdemes lenne mindezen okból is beszélnie a párjával erről, mert előfordulhat, hogy ő is úgy érzi, hogy csak belement az együttlétbe, de nem ő kezdeményezte azt.

Leave a Reply