Szexbolt itthon, másképpen

Örömmel láttam, hogy – egyelőre csak az interneten -, de nálunk is megjelent egy szexpozitív szemléletű, a szexuális és tárgyi kultúrára igényes szexjátékbolt, a Lunaluna.  Nagyon várom, hogy merjenek tovább lépni és arcukat is vállalva ezzel a kedvvel végre egy olyan játékboltot nyitni Budapesten, ami előtt nem lesz ciki megállni bámészkodni. Ahol nyitott, világos portál várja majd az érkezőket. Ahová be mernek menni családok is gyerekekkel. Mert egyelőre a szex különösen félelmetesen jelenik meg, ha a szexuális kultúrához kapcsolódó tárgyak, kellékek üzleteiről van szó. Egyelőre a szabályozás is arról szól, hogy szexbolt nem lehet iskolához, vagy templomhoz bizonyos távolságon belül. Miért is nem? Mert erőszakot tesz a fiatalokon, vagy tisztes szexuális életet élő vallásos családanyákon? Szerintem a mai budapesti szexboltok leginkább a jóízlést sértik és maximálisan alátámasztják a szexnek azt a megközelítését, miszerint az bűnös, titkolnivaló, de legalábbis valami gusztustalan, szennyes dolog.

Pedig, és éppen a családosok tudhatják ezt legjobban, a szex az lehet jó, tiszta, ártatlan. Őszinte érzelmekről, szeretetről, bizalomról szóló. Tiszta testi gyönyörről, jó érzések összegéről szóló élvezeti forrás. Csak azért, mert jól esik, attól még nem szennyes.

És mindezt a megközelítést követhetné vérge a tárgyi kultúra. Ez is a testünkről, sőt, a lekünkről, a kapcsolatainkról is szól. Miért ne lenne legalább olyan fontos, hogy jó minőségű, szép tárgyakat használjunk, mint ahogy azt már fontosnak érezzük a testápolásban, a lakáskultúrában, a konyhában, vagy az egészségben.

Igenis fontos, és akiknek igénye van rá, nézzék meg a lunaluna honlapját is. Nekik meg szurkolok, hogy merjék folytatni, amit elkezdtek. És nyissanak hamar boltot is, ahol lehessen könyveket is kapni, meg mindenféle szép terméket. Hajrá!

Leave a Reply