Ezt meg honnan szedted?

(Szex)kultúrtörténeti gyorstesztet végeznék a közelmúltból. Arról sokat lehet tudni, hogy kinek milyen kifejezetten „felvilágosító”, de legalábbis célzottan szexes tartalmú, Gólya hozza? típusú könyv volt hozzáférhető a szülők könyvespolcán. De engem most az izgatna, hogy mégis a szexből ami konkrét, de ami inkább erotika, az kinek honnan jött anno? A mi generációnk (bő harmincas) még olvasós korosztály, nekem például ez egyértelműen az irodalom. De akinek film, zene, akármi, minden jöhet.

 

Nekünk otthon volt a polcon Fritz Khan legendás Szerelem iskolája, ezt az eldugott Playboyokkal váltva nagy izgalomban olvastam, ha végre mindenki elment hazulról. De legalább ennyire izgi volt az Akiért a harang szól, amikor Maria a szerelemben kezdő főhősnő bemászik partizán szerelme hálózsákjába. És? Megosztja azt a dilemmáját, hogy mit kell csinálni csókolózás közben, hogy ne akadjon össze az orrunk. És még volt valami szoft szex leírás is, hát, forróbb volt minden Playboynál. Azt hiszem az is Hemingway, hogy párnát tettek a nő feneke alá, így izgatóbb volt a csajnak is a sztenderd misszionárius póz. Ezt például ki is próbáltuk azon melegében, 16 évesen.

 

Szóval várnék sztorikat, címeket, bármit. Kincset gyűjtök türelmesen.

4 thoughts on “Ezt meg honnan szedted?”

 1. A nagybácsimnak volt egy képregénygyűjteménye. Közte egy csomó erotikus beütésű scifi, idegen bolygókkal, csomó fallikus meg dimbes dombos idegen növénnyel meg lénnyel. Akkor még nem értettem pontosan hogy hogy működnek ezek a dolgok, de a látvány nagyon izgató volt. Moebius, Druuna, Aster Blistok meg efféle.

 2. az emailemre jött:
  az én egyik első, szexszel kapcsolatos irodalmi (egyébként:
  alap)élményem egyáltalán nem volt jó. Sok évre határozta meg a
  pasikhoz való viszonyomat.
  Nagy kedvencem volt Németh László és kezembe akadt az Iszony, amit azóta is
  próbálnék néha újraolvasni, de nem megy, olyan erősen megvisel még
  most is.Akkor végigolvastam és egyszerűen belémégett az a szöveg.
  Különösen a vége maradt meg, ahol arról értekezik, hogy vannak olyan
  nők, akiknek nem való a férfival való kapcsolat, így születnek és nem
  is szabad őket erőltetni. Iszonyú nehéz volt rájönni, hogy ez a könyv
  nem rólam szól, de tényleg nem. Kata

 3. facebookról
  Bodó Balázs: jancsó miklós szeretői, és általában hernádi gyula könyvei 🙂
  Gabi Gőbl: Boris Vian: Köpök a sírotokra. Biztos nem ez volt az első, de markáns nyomot hagyott 🙂
  Judit Czvitkovits: Ken Follett: A katedrális – bennem ez hagyott mély nyomot sok-sok éve 🙂
  Marcial Bodus: Erátó magazin:)

  Samu Szemerey Kis magyar pornográfia. Nyilván a címe miatt vettem le a polcról, aztán mi lett belőle 🙂 Vian +1, Füst Milán: Szexuál-lélektani elmélkedések, Magyar Erato antológia, Vizinczey: Érett asszonyok dícsérete, Clancier: Tétova szeretők, Mervyn Jones: John és Mary.

  Samu Szemerey ja és a corvina művészettörténet sorozat barokk kötete 🙂
  Ivanyi Emese: Valentyin Katajev – Távolban egy fehér vitorla (csókjelenet; ált.isk.2.osztály)
  Kiss Ida: ti mind csak klasszikusokat olvastatok tizenévesen? semmi ponyva?
  Samu Szemerey: hát leslie l. lawrence hódításai nem voltak annyira maradandóak 🙂 amúgy az ovis gruppenszex és a kamaszkor között legfeljebb a felső tagozatos ökm magazinokra emlékszem de azok sem voltak *érdekesek*
  Ligosztájeva Annamária: Kicsit kommersz a példám (és persze nem is az első), de a Száz év magányban van egy irtó pikáns rész, egészen belepirultam, emlékszem.

Leave a Reply