Durva pornó

forrás: http://fluffylychees.tumblr.com

Meglepetés magazin – szexrovat | 2011. december

25 éves vagyok, a barátommal másfél éve vagyunk együtt. A barátom őszinte velem. Nemrég azt osztotta meg, hogy néha néz durva pornót. Egy haverjával nézik, ő az, aki választja a filmet, olyat, ahol durván bánnak a nőkkel, még vér is folyik. Ők ezen jókat nevetnek. Azt mondja, egyedül sose néz ilyet, de a tény, hogy képes ilyet nézni, elborzaszt. Remegek, ha belegondolok. Pedig gyengéd és figyelmes, amikor együtt vagyunk. Nem tudom, hogy bírja, sőt, még nevet is rajtuk. Pedig azok a nők szenvednek! Mi lehet erre a magyarázat? Kata

Kata, szia. Teljesen megértem, hogy erős reakciót hoz ki belőled ez a dolog. Ezerféle oka lehet, hogy a pasid miért néz ilyen filmeket és, hogy ez milyen hatással lehet a pszichéjére, szexualitására. Mégis.

 

Lehet, hogy furcsán hangzik – mert egy pornóhoz nem szokott szemnek bármennyi durvaság soknak tűnhet – de a szexnek ebben a „játékában” sokszor a kiszolgáltatott fél a mozi végén derűsen mosolyog a kamerába. Érdemes lenne tudni, hogy mégis mit néznek a fiúk. Sokféle műfaj tartozhat a „durva pornó” alá, a tényleges kínzást  bemutató un. snuff videóktól, a résztvevők beleegyezésével történő szado-mazo témájú pornófilmeken át, a 60-70-es években népszerű sexpolitation filmekig, vagy Pasolini Salo és Szodoma 120 napja filmjéig. Míg a snuff filmek bűncselekményeket rögzítenek, ezért üldözik őket, addig egy SM film szereplői önként vállalják a bántalmazást. A sexploitation műfaj már a fikciós filmek kategóriája, és a mai szemmel tényleg viccesnek hatnak túlhabzó irrealitásukkal. Pasonlini a művészfilm dobozban van, szintén fikciós, bár ettől nem lett kevésbé megosztó.

 

Az SM pornófilmekben a szex és a fájdalom gyakran összekapcsolódik, amivel addig semmi gond nincs, amíg minden a résztvevők beleegyezésével zajlik. Ebben az esetben valaki azért él át fájdalmat, mert az neki jó. Maga a pornófilm egyébként szexuális fantázia, nem feltétlenül van köze a nézők valós szexuális gyakorlatához. Kérdés, hogy ti mennyire vagytok ezzel tisztában. Nem tudom, hogy megnyugtatna-e, ha tudnád, hogy fikciót néz a barátod, azt sejtem, hogy azon nincs semmi para, hogyha túl sok lövöldözős filmet néz a TV-ben. Fura, de ebben az esetben fel sem merül, hogy hazamegy és mindenkit legyilkol. A szorongás simán fakadhat abból, hogy a pornóra úgy tekintünk, mint ahol ténylegesen megtörténnek a dolgok.

Ezért is baromi fontos, hogy erről nyíltan beszélgettek. Én biztos próbálnám tőle megtudni, hogy miért nézi, mit élvez benne, élvezi-e egyáltalán. Nem lehet, hogy ez amolyan “haveri tevékenység”, ciki lenne nem részt venni a buliban? Ez mind válaszra vár, mint ahogy talán a legfontosabb, hogy egyébként milyen a párkapcsolatotok. Mennyire ismered ezt a fiút, a személyiségét különböző élethelyzetekben? Ettől is függ, hogy ebben a megértési folyamatban meddig juthattok el.

Leave a Reply