Felhívás anyainterjúkra

Újra dolgozni kezdtem a Szex és anyaság munkacímmel készülő könyvemen. Ehhez a munkához most folytatom az interjúzást nőkkel, anyákkal és apákkal. Nőkkel, akik akarnak gyereket, de még előtte állnak a családalapításnak. Kismamákkal, akik már elindultak ezen az úton. Fiatal szülőkkel, és sokat tapasztalt anyákkal, apákkal, akik a szülővé válás mindenféle kihívásaival küzdenek. A könyvemben szó lesz arról, hogy mit jelent nőnek, anyának lenni. Hogy hogyan válunk kislányból szexuálisan érett felnőtt nőkké, és ez hogyan, milyen irányba kanyarodik azzal, hogy anyák leszünk. Mi történik a gyermekvállalás során a testünkkel, a lelkünkkel, a párkapcsolatunkkal, női identitásunkkal. Testről, szexualitásról éppúgy lesz szó, mint szerelemről és a háztartás körüli munkamegosztásról. Személyes és őszinte történeteket keresek. Nem közhelyek, nem általános nagy igazságok érdekelnek, hanem a valóság szubjektív, semmihez sem hasonlítható személyes metszetei. Élmények, érzések, hangulatok.

Sokféle történet érkezett már, de még keresek olyanokat, ahol az anyaság és szexualitás/párkapcsolat egyidejű megélésére hatással volt

  • bármilyen testi/érzelmi trauma (abortusz, spontán vetélés, halvaszületés, kisbaba halála vagy szexuális abúzus)
  • hosszú ideig tartó próbálkozás a teherbe-esésre, meddőség, mesterséges megtermékenyítés

Várom egyedülálló, leszbikus és többgyerekes anyák történeteit is, azokat, akinek esetleg ikreik vannak és azokat különösképpen, akik be tudnak számolni a terhesség-szülés-gyermekágy és az anyává válás szexuális értelemben is pozitív tapasztalásairól.

 

A történeteket név nélkül, az interjúalanyok hozzájárulásával szeretném felhasználni.

 

Azok, akik szívesen beszélgetnének velem erről, kérem, hogy küldjenek egy e-mailt a doradjamila(kukac)gmail(pont)com címre, hogy tudjunk időpontot egyeztetni. Azokat, akikkel tavaly megszakadt az egyeztetés, ezúton kérem, – ha még aktuális az jelentkezésük – akkor keressenek meg, örömmel veszem fel velük is újra a kapcsolatot.

Leave a Reply