Szex és betegség

Matuschka

“Kedves Dóra! December eleje óta kemoterápiát kapok. Amióta a kezelések folynak, komoly kihívásokkal szembesültem, ami egyrészt hatással van a testképemre, saját nőiességemre, másrészt a szexualitáshoz való hozzáállásomra. A rákbetegséggel való küzdelem alatti minket, nőket érintő megváltozott állapotokról nagyon keveset olvashatunk. Pedig rengeteg aspektusa van az egész kérdéskörnek! A nyálkahártya változásai, haj és más testszőrzetek kihullása, lelki faktor, műtétek nyomai. Emellett bizony keményen dolgozni kell önértékelésen. Szívesen beszélgetnék alkalomadtán erről csoportban. Hiszen a párkapcsolatot, szexuális életet is érintő kérdésről van szó, és szeretném tudni, mások, hogyan élik meg”.
– egy 27 éves nő

“Olyan ez, mintha a fókuszom, bizonyos értelemben leszűkült volna arra, hogy a mostban éljek. Ellazultabban végzem, amit csinálok. Elkezdtem pusztán azt tenni, amit éppen tennem kell. Csak hagyni kell, hogy a türelmetlenség elmúljon és azt a darab fát hasogatni, ami előttem van, nem pedig másikat keresgélni; a közeli patakból hozni a vizet, és nem utazni órákat azért, hogy egy másik patakot keressek. Időt kell adni magamnak a gyógyulásra. Hagyni, hogy kifejlődjön egy nyitott, nyugodt tér, és figyelni, vajon mi születhet benne.” (Ken Wilber Áldás és állhatatosság című könyvéből)

A nemzetközi nőnap „alkalmából” egy szokatlannak tűnő, de többeket érintő téma kapcsán tartunk szexbeszélgetést a Nyitott Műhelyben. A betegségek, és azok közül is elsősorban a rák szexualitásunkra, nőiségünkre, testképünkre, párkapcsolatunkra való hatásairól beszélgetünk március 6-án, kedden, este 7-től a Nyitott Műhely kistermében. A beszélgetés ingyenes. Várunk minden idősebb és fiatalabb nőt, lányt, anyát, akit érint, vagy érintett ez a kérdés. Azokat, akik megosztanák ezzel kapcsolatos tapasztalataikat, és kíváncsiak arra, hogy más hogyan néz szembe ezekkel a kihívásokkal.

Cím: 1123 Budapest XII. kerület Ráth György utca 4.
Időpont: 2012. március 6. este 19.00 óra

A csoport előzetes jelentkezéssel indul, jelentkezni lehet a www. csakatestemenat.hu weboldalon vagy a doradjamila(kukac)gmail(pont)com e-mail címen.

Leave a Reply