Anyaság és szex – interjú a könyv kapcsán a Style magazinban

Nő, anya, szerető, amatőr fotós, közgazdász, hobbikertész, társadalomkutató és szexedukátor. Nő, anya, szerető című kötetében a nők ezerféle arcát szeretné megmutatni, és azt is, hogy a szexben nincs jó vagy rossz. A könyv megjelenése kapcsán a Jaffa Kiadóban beszélgettünk Mester Dóra Djamilával.
Bokros László írása

Távolról indulnék és kizökkenteném a könyvből egy kicsit a történetet, az érdekelne, hogy szerinted a gazdasági válság együtt járt-e lelki és akár szexuális válsággal?
Igen. Abszolút összefügg, és nem feltétlenül a nagy gazdasági válság, de az egzisztenciális jólétünk és a létbizonyosságunk egészen biztosan összefügg azzal, hogy mennyire és hogyan vagyunk „szexre, erotikára hangolva”. A Maslow-i hierarchia tökéletes példa. A kérdés mégis nagyon bonyolult, hiszen minden hat egymásra. A testemben jól érezhetem magam, a szexet is ideértve a fizikai komfortérzetem rendben lehet, mégis amennyire könnyű igennel válaszolni, annyira bonyolult egyenlet állhat össze, ha pontosan körbe szeretnénk járni a kérdést.

Vegyünk egy egyszerű példát: Tegyük fel, hogy egy kétgyermekes családban az apa elveszíti az állását, amikor a kisebb gyermek még szopizik. Ilyenkor a családi kérdések nem feltétlenül arról fognak szólni, hogy milyen gyakorisággal bújnak össze a házastársak, hanem arról, hogy feszengenek-e a kialakult helyzeten. Adott esetben itt válik nagyon fontossá a férfi számára az önértékelés. A minták, amelyeket hozott magával, és az azokban megtalálható prioritások. Az, hogy családapaként el tudom-e tartani a családomat, vagy hogy éppen mit szólnak a kollégáim.

tovább a cikkhez..

Leave a Reply