BODY nemzetközi képzés Budapesten

A BODY projekt nemzetközi képzését Budapesten tartjuk 2013. július 1-5én.

Az Ars Erotica Alapítvány (www.arserotica.hu) tavaly decemberben kezdett egy kétéves nemzetközi kutatási-képzési projektet franciákkal, dánokkal, belgákkal és olaszokkal. A projekt címe BODY, és különféle felnőtt-képzési helyzetekben keresi azokat a szituációkat, amikor a kulturális különbségeink testünk, nemi szerepeink vagy szexualitásunk megélésben jelennek meg. Olyan szervezeteket vagy egyéneket vonunk be a programba, akik felnőttekkel dolgoznak, és a munkájukban napi szinten jelen van valahogyan a test, a szexualitás. A program egy nemzetközi kompetencia-fejlesztő képzéssel és egy kézikönyv kiadásával zárul. A kultúra fogalmát tágan értelmezzük; az etnikai különbözés mellett ide tartozik bármiféle másság, legyen az szociokulturális háttéren, testi fogyatékon vagy szexuális identitáson alapuló. Azt gondoljuk, hogy azok a felnőtt csoportokkal vagy egyénekkel foglalkozó szakemberek, akiknek a munkájában a test, a szexualitás közvetlenül érintett, szükségszerűen szembesülnek azzal, hogy a kulturális hátterünk mennyire befolyásolja a testről, szexualitásról, nemi szerepekről alkotott fogalmainkat és azt, ahogyan ezt a hétköznapokban megéljük. Sokszor észre sem vesszük, de ebből konfliktusaink is adódhatnak, egész egyszerűen azért, mert éppen ezek azok a dolgok, amiben el sem tudjuk képzelni, hogy a másik másképpen működhet.

A program célja, hogy segítséget nyújtson kompetenciafejlesztés, attitűd formálás, készségfejlesztés területén dolgozó (nem terápiát, gyógykezelést vagy szolgáltatást nyújtó) szakembereknek saját kompetenciáinak fejlesztésében. Abban, hogy a kulturális különbségek okán létrejött konfliktusok vagy nem-értések hogyan kezelhetők.

A budapesti képzésről bővebben itt olvashattok!

A képzés részletes programja itt!

Helyszín: Európai Ifjúsági Központ, Budapest- 1024 Zivatar u. 1-3.

Időpont: 2013. július 1-5.

A képzés nyelve angol lesz.

A képzés díja a magyar résztvevőknek  öt napra 20.000 forint, ami tartalmazza az ebédet és a kávészünetekben a nassok árát is. Kérjük, hogy a jelentkezésnél azt vegyétek figyelembe, hogy összesen négy helyünk van magyar résztvevőknek. Ezekre a helyekre lehet még jelentkezni a doradjamila (kukac) gmail (pont) com email címen.

 

Leave a Reply