Sekswerker is nog geen normaal beroep, en dat is maar goed ook

Zes maanden geleden stelde ik de vraag of prostitutie ooit een normaal beroep kan worden. Ik sprak met sekswerkers, een klant, deskundigen, vakbonden. In dit laatste deel van mijn serie kom ik tot een antwoord dat mij zelf ook heeft verrast.

In februari stelde ik de vraag: kan prostitutie ooit een normaal beroep worden?

Vragen die ik zelf ook had, en die ik de afgelopen maanden besprak met prostituees, een klant, exploitanten, wetenschappers, boekhouders, een officier van justitie, politieagenten, hulpverleners, museumconservatoren, journalisten, en politici. Daarnaast bestudeerde ik rapporten, bekeek documentaires, las blogs.

Dit zijn mijn inzichten.

Een heel interessant artikel van Marijn Heemskerk. Het wereld is nooit wit en zwart…